Musikkfestivaler i Oslo

Siden det er flere måneder igjen til Oslo World Music Festival, må man finne noe annet å gjøre til den tid kommer. Middelaldermusikkdager i Oslo arrangeres årlig og inviterer til både konserter og workshops samt foredrag av professorer og alternativt tenkende mennesker.

drums

Øyafestivalen er en av Norges mest kjente festivaler og har satt Oslo på verdenskartet gang på gang. Hit kommer artister fra hele verden for å opptre og vise frem lovende protesjeer til musikkelskere. Titusener strømmer inn i Middelalderparken i Gamlebyen for å ta del av denne begivenheten og det feiler aldri. Øyafestivalen er en suksess år etter år og årets fem festivaldager lover å bli minst like heftige som fjorårets. Vil man ikke betale flere tusen kroner for å ta del av det psykotiske showet på Øyafestivalen, kan man heller vente en måned og ta turen til Melafestivalen, som går av stabelen hvert år etter braksuksessen i 2001. 

Dette er en av Europas største festivaler av denne typen. Ordet ‘mela’ kommer fra urspråket sanskrit og betyr ‘å møtes’. På Melafestivalen møtes kulturer fra hele verden i en perfekt harmonisert dans av farger, språk, poesi, kunst og selvsagt musikk. Over en halv million mennesker stikker innom denne gratisfestivalen. De fleste stopper opp, setter seg og nyter den tiden de kan avse til å høre på nye rytmer. Mela er som et speilbilde av Oslo, som er en fargerik, multikulturell by med opplevelser i alle sjanger og utrolig spennende steder man kan besøke. Er man heller litt konservativ og vil høre musikk fra fortiden, er Oslo Kammermusikkfestival et must. Man er glad i middelalderen i Norge og hører gjerne på musikk fra den tiden da nymotens problemer ikke eksisterte.